De beslissing is genomen: uw organisatie gaat voor een ISO 9001 certificering. Wat nu? Waar kunt u aan denken? En waar moet u rekening mee houden? Dat begint bij de eerste stap: weet waar u staat! 

STAP 1: WEET WAAR U STAAT
De eerste vraag die opkomt als het besluit om te certificeren is genomen, is: zijn we er klaar voor? Met andere woorden: hoever bent u met het kwaliteitsmanagementsysteem in uw organisatie gevorderd?

Is er nog niets? Dan is het verstandig om eerst, met ISO 9001 in de hand, te kijken wat nodig is. Of vraag een adviseur u bij te staan. Dat u nog niet bewust hebt gewerkt aan een kwaliteitsmanagementsysteem wil niet zeggen dat u vanaf nul begint. Met grote waarschijnlijkheid zijn al veel zaken ingericht en bedacht. Alleen wellicht niet direct onder de noemer van een kwaliteitsmanagementsysteem.

Bent u wel al enige tijd bewust aan het werk met uw kwaliteitsmanagementsysteem? Dan is het belangrijk om te kijken waar u staat. Voert u interne audits audit uit? Houdt u een directiebeoordeling? Zijn uw primaire processen goed geborgd? Leert en verbetert uw organisatie? Dan bent u een heel eind.

Benieuwd naar de 6 volgende stappen naar certificering? Download hier het whitepaper!