Kan certificeren ook bij mijn organisatie?​

Iedere organisatie kan gecertificeerd worden. Ongeacht omvang of sector. Zolang u maar graag kwaliteit levert. Certificaten worden verleend aan organisaties waar 1 tot 500.000 mensen werken. Aan een Shell of grote transportonderneming, maar net zo goed aan een reclamebureau, kaasboer, reisbureau of machinefabriek.

Maar is uw organisatie er ook klaar voor? Er is een aantal zaken belangrijk om vooraf op orde te hebben. U kunt denken aan:

  • een sluitende cyclus van organisatiedoelstellingen vaststellen en evalueren
  • inzicht hebben in de grootste risico’s en hiervoor passende maatregelen treffen
  • aantoonbaar leren van ervaringen bij het uitvoeren van werkzaamheden
  • inzicht hebben in het functioneren van de organisatie, mensen, producten en diensten
  • een cultuur waarin het management het belang van verbeteren erkent en ernaar handelt

Dit klinkt u wellicht logisch in de oren. In de praktijk zien wij dan ook vaak organisaties zorgvuldig nadenken over de beste productie- en/of dienstverleningswijze. ISO 9001 voegt daaraan – naast structuur – de extra focus op leren en verbeteren toe. Kwaliteit is dan niet langer gelukkig toeval en verbeteren een logisch onderdeel van het normale werk.

Wanneer u het idee heeft dat deze zaken in de basis op orde zijn, dan is certificeren een haalbare stap. Twijfelt u nog? Dan kijken we graag samen met u naar uw specifieke situatie. Weet u het zeker? We brengen graag een offerte uit!